Hauska tavata!

Kiva, kun olet löytänyt blogini pariin!

Paikallaan on varmasti kertoa muutama sana itsestäni.

Koulutukseltani olen vaatesuunnittelija, mutta työurani olen tehnyt muotikaupan parissa. Tavaratalossa, tukkumyyjänä, myynnin valmentajana, operatiivisena johtajana, ketjujohtajana. Kotimaassa ja kansainvälisessä yrityksessä.

Olen myös erityisen äiti, vaimo, tytär, sisko ja täti. Itä-helsinkiläinen ja introvertti. Ratkaisukeskeinen insinöörimieli ja kauneutta rakastava maailman ihailija.

Itä-Helsingin luonto
Itä-Helsingin kaunis luonto on loputon ilon aihe

Tammikuusta 2020 olen ollut yksinyrittäjä yrityksessäni Upcycler Helsinki Oy. Yrityksessäni pyrin valjastamaan kokemukseni muotikaupasta kestävämmän tulevaisuuden hyväksi. Yritykseni tarkoitus on edistää vastuullisempaa muodin tuotantoa ja muodin kuluttamista.

Miksi yrittäjäksi?

Tieto lisää tuskaa ja mietin paikkaani muodin maailmassa. En halunnut olla osa ongelmaa, vaan osa ratkaisua. Ajatus, joka itselleni alkoi muotoutua omien arvojeni ja kokemukseni pohjalta, oli uusi konsepti. Tiukkarajainen sen suhteen, minkälaiset tuotteet arvioin riittävän kestäviksi ekologisesti ja eettisesti ja toisaalta löyhärajainen toimintojen suhteen.

Maj-Lis Viitanen kertoo Helsongin Sanmoien haastattelussa, miksi jätti palkkatyönsä ja ryhtyi kiertotalousyrittäjäksi.
Haastattelu Helsingin Sanomissa 19.4.2020

Kun idea hahmottui, kypsyi myös päätös yrittäjyydestä.

Pelottiko yrittäjäksi ryhtyminen?, on moni kysynyt. En ainakaan muista pelänneeni. Päällimmäisenä oli ehkä pikemminkin jonkinlainen helpotus siitä, että olin löytänyt oman tulevaisuuden suuntani.

On ollut suuri ilo perustaa yritys alusta saakka kestävien arvojen pohjalle, jokaisen osa-alue on tarkoin harkiten.

Satunnaisia faktoja

Liikun autolla vain, kun on pakko. Iloitsen suuresti siitä, että voin useimmiten hoitaa myös työasiani pyöräillen tai kävellen. Lentokentille en kaipaa takaisin.

Rauhoitun meren äärellä. Siellä hengitys tasaantuu ja silmä lepää.

Excel on lempiohjelmani. Tulosten näkeminen numeroina on palkitsevaa ja silloinkin, kun ei ole, se on vähintään hyödyllistä.

Yksityiselämässäni pidän pysyvyydestä, mutta työssä kaipaan muutosta ja jatkuvaa uuden oppimista. Omassa yrityksessä sitä riittää!

Takaisin Uusioajatuksiin

%d bloggaajaa tykkää tästä: